Visie

Inspiratie achter OKids
In 2010, probeerde Ken Beimer tevergeefs een wegbezuinigd plan te behouden. BOS Zomer Sport & Spel, hield basisschoolkinderen actief bezig tijdens hun zomervakantie en de toegang was GRATIS! Toen dit wegbezuinigd werd, probeerde Ken een vervangend project te regelen. De plannen waren creatieve en actieve activiteiten voor de kinderen waar ze ook gratis aan mee kunnen doen! Dit lukte, maar tot 2023 werd er een kleine vergoeding gevraagd. Sinds 2023 is de bijdrage vrijwillig en het streven is om dit te behouden.

In 2011 werd dit project kleinschalig uitgevoerd worden, maar het doel was om 5 weken van de zomervakantie te vullen. De eerste week werd er niet gedraaid om Impuls met de Vakantiespelweek niet te hinderen. Vanaf 2012 lukte het om 5 weken in te vullen. Ook de overige schoolvakanties werden ingevuld. Sinds 2020 organiseert Impuls geen Vakantiespelweek meer en vult OKids alle 6 de weken in de zomervakantie en heeft het streven deze Vakantiespelweek in de toekomst zelf op te pakken.

Wat willen we bereiken?
In eerste instantie is het ons doel om kinderen in vrije periodes, met name in de zomervakantie op een zinvolle manier bezig te houden. Deze kinderen willen we op langere termijn actief betrekken bij verenigingen. Dit houdt in dat verenigingen bij ons de mogelijkheid krijgen zichzelf te presenteren en flyers uit te delen.

Stichting OKids
Sinds 12 juni 2013 is OKids een stichting en staat ingeschreven bij de kamer van koophandel. Dit maakt ruimte voor extra groei en professionalisering.

Visie op de langere termijn
OKids is op dit moment nog een klein project, maar er zijn al plannen om te groeien. Zo is Impuls vooral actief op dit moment in Zuid-Berghuizen & De Thij. De overige wijken zijn minder activiteiten. In het verleden waren er plannen om het concept van de Speelotheek weer op te pakken. Het project Speelotheek ligt helaas momenteel stil.
Ken weet als geen ander hoe het is om niet overal aan mee te kunnen doen en daarom is het streven van OKids om – daar waar mogelijk en verantwoord – iedereen mee te laten doen. OKids heeft aandacht voor verlegen kinderen en kent meerdere succesverhalen van kinderen die bij onze activiteiten uit hun schulp kwamen. Sinds 2023 is er ook extra aandacht voor vluchtelingkinderen. Middels vertaalprogramma’s en handgebaren worden activiteiten ook toegankelijker voor kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Dit werkt, zolang de aantallen kinderen – die geen Nederlands spreken – klein genoeg blijft om het te kunnen blijven overzien.

Over de voorzitter / oprichter:
Ik ben Ken Beimer, geboren in 1988 met een lichte vorm van asperger (autisme). Eind 2010, won ik de Oldenzaalse vrijwilligersprijs en in deze positie hoopte ik mensen overtuigen, dat vrijwilligerswerk erg leuk en nuttig is! Zeker ook voor mensen met een beperking zijn er meer mogelijkheden dan vaak gezien durft te worden. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan met kinderen en ook vaker met collega’s met een beperking. Ik zie dat dit goed werkt.
Zelf heb ik op verschillende scholen in Oldenzaal en Glanerbrug Tussenschoolse opvang gedaan, ik ben werkzaam bij een BSO geweest en heb ook jaren bij Impuls en Scouting Titus Brandsma geholpen als begeleider. Maandag’s en vrijdags werk ik nog steeds bij het jeugdcircus en iedere zaterdagochtend help ik bij de Buitenspeelclub van OKids.

OKids is natuurlijk veel meer dan alleen Ken. Er zit een heel team achter de organisatie en zonder dit geweldige team waren al deze activiteiten die sinds 2011 in Oldenzaal plaats vonden nooit mogelijk. OKids kan alle hulp gebruiken en er zijn altijd wel vacatures voor vrijwilligers op deze vacatures pagina.