Buiten spelen tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown is er heel erg weinig mogelijk. OKids vind het belangrijk dat juist in een tijd als deze kinderen naar buiten kunnen en hun schermpjes daar waar het kan even kunnen laten voor wat het is. We kijken in deze naar wat er wél kan, in plaats van wat niet kan! In de kerstvakantie hebben we daarom alle energie gestoken in het wel door laten gaan van de speurtocht en met succes! Daarnaast zijn we begonnen met een samenwerking met Outdoor Challenge Park!
OKids zorgt ervoor dat activiteiten ten alle tijden voldoen aan de geldende corona maatregelen en communiceert haar activiteiten met gemeente en diverse contactpersonen bij Rijksoverheid. Achter deze lockdown activiteiten zit een coronaplan. Klik hier om deze in te lezen.

Buitenspeelclub+ / OKids Club

Op woensdag 10 februari is er pilot gedraaid voor de terugkerende Buitenspeel+ in een iets andere format. We zullen zolang de binnensport nog verboden is voorlopig 3x per week een anderhalf uur buitenspeel activiteiten aanbieden onder de noemen ‘OKids club’. Zodra binnensport weer mag, zullen we 1x per week op de woensdag blijven draaien.

Meer weten? Klik hier voor de OKids Club!

Outdoor Challenge Park buitenspeel club
Aankomende vrijdag, 12 februari zal OKids voor de laatste keer draaien bij Outdoor Challenge Park. Daarna stopt deze samenwerking en zal OKids een eigen buitenspeel club beginnen, zie meer hierboven onder de noemen ‘OKids Club’.

Opgeven kan via de website van Outdoor Challenge Park, klik hier!

Kosten bedragen 5,- euro per kind per dag. Mocht u door uw financiële situatie niet in staat zijn dit te betalen, neem contact met ons op en we werken richting een oplossing. Met de verlengde lockdown kunnen we ongeveer 15 kinderen per dag een korting aanbieden met het huidige budget.

Buitenspeelclub+

Een aanvulling op de wekelijkse buitenspeelclub iedere zaterdagochtend. In principe is iedereen met de basisschoolleeftijd van harte welkom, maar we merken dat de kinderen die zich opgeven relatief jong zijn. Daarom is deze activiteit misschien minder leuk voor kinderen ouder dan 9 jaar.

Wanneer: Zaterdag 6 februari was de laatste keer
Waar: Pannenkoekhoes de Stroper aan de Bentheimerstraat 25.
Kosten: n.v.t.

De Buitenspeelclub+ keert op maandag 15 februari terug onder de noemen ‘OKids club’.

Kerstvakantie 2020

In de kerstvakantie kregen we toch nog de mogelijkheid om de geplande speurtocht, met wat aanpassingen door te laten gaan. OKids zal proberen om zoveel mogelijk activiteiten doorgang te bieden tijdens de vakanties. Kinderen horen samen te spelen. Hieronder een kleine impressie van de speurtocht in de kerstvakantie 2020.