Zomerweken 2023

De OKids zomerweken werden mede mogelijk gemaakt dankzij:


Het Boeskoolfonds

De Gelderman Stichting

Stichting “De Houtmaat”

Graving van Bylandt Stichting

Gemeente Oldenzaal
Tevens ook dankzij:
Basisschool de Nutsschool
Trendy Productions
Jeugdcircus Tubantino

We wisten al dat Professor Tempus weinig goeds in petto heeft. Toen Joey Jungle ontsnapte veranderde de verhaallijn en moesten we samen met Gadriel Joey vangen en genezen. Nog voor we hem te pakken hadden verscheen er een boodschap van een andere boef!

FilmpjesNaam / TitelOmschrijving
GadrielTijdagent Gadriel merkte dat er iets niet klopte met Professor Tempus en heeft de kinderen opgeroepen om te kijken of zij ook dit mysterie op kunnen lossen. Ondertussen ontstonden er alleen maar nieuwe mysteries.
Kijk hier voor het avontuur met Professor Tempus in 2015!Professor TempusIn 2015 was Professor Tempus de held, die samen met de kinderen de slechte schurk Zero moest verslaan en het Tijdsjuweel.
Helaas is in 2023 de goede Professor Tempus veranderd in een schurk!
Bekijk hier de afspeellijst van Croky & LaysAgent CrokyIn 2018 vertelde agent Croky ons de missies die we moesten oplossen. Zijn slechte broer Lays probeerde de kinderen te verhinderen, maar werd uiteindelijk toch maar goed.
In 2023 lijken de rollen omgekeerd en is Croky ineens slecht geworden en staat Lays aan de goede kant
Bekijk hier Zen’s avontuurChaos in SprookjeslandIn 2019 beleefden de kinderen een avontuur samen met het digitale figuur Zen. Er speelden avonturen af op het grote scherm, maar kinderen konden Zen ook meehelpen.
In 2023 is Zen zoek geraakt en gaat Isaac op zoek op het eiland Kawaii dat de kinderen in 2016 al bezocht hebben.
Joey JungleJoey Jungle heeft de kinderen in 2017 naar de Jungle gelokt om een probleem tussen de stammen op te lossen. De kinderen hebben vrij weinig van Joey Jungle gezien.
In 2023 was Joey Jungle ineens slecht geworden en wilde Gadriel en de kinderen in de weg zitten!
Onbekende boefHij wilde een plant in brand steken en Joey Jungle pakken. Wie is hij? Kennen wij hem al?
Woensdag 26 juli

>>>Meer foto’s bekijken

Oeps! Joey Jungle was ontsnapt en hij was nog steeds helemaal raar en slecht! De kinderen moesten een plan maken om Joey Jungle te vangen en kregen een paar belangrijke hints en zelfs een recept (in geheimschrift) over gemene / boosaardige koekjes?

>>>Videopresentatie bekijken
Zaterdag 29 juli

>>>Meer foto’s bekijken

Vandaag was agent Gadriel een dagje vrij en was dit een vrije zaterdag zonder programma. We deden een opdrachtenspel met een fotocamera. We moesten zoveel mogelijk foto situaties maken met de toneelspullen die voor handen waren.

>>>Videopresentatie bekijken
Woensdag 2 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Agent Gadriel heeft de gemene koekjes van het geheime recept gebakken en meegenomen. Met deze gemene koekjes wisten we Joey Jungle te lokken.
Met de stamhoofden uit het jungle avontuur uit 2017 en hun portretten, lukte het de kinderen om Joey Jungle weer normaal te maken!

>>>Videopresentatie bekijken
Zaterdag 5 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Er kwam vandaag een échte cameraman en een trainster van Jeugdcircus Tubantino langs om samen met ons een videoclip op te nemen. De cameraman is momenteel nog steeds druk bezig om hier een supergave video van te maken. Er is ook een ‘achter de schermen’ videopresentatie gemaakt.

>>>Bekijk de Videoclip

>>>Videopresentatie bekijken
Woensdag 9 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

De slechterik Tao uit 2018 was goed geworden en ontvoerd. We kregen via het digitale avontuur van Isaac een brief die vertelde wat we moesten doen. We deden een vossenjacht in de binnenstad van Oldenzaal en wisten Tao uit de handen van een onbekende heks te redden!

>>>Videopresentatie bekijken
Zaterdag 12 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

We werden al een paar weken gestalkt met filmpjes van een onbekend figuur. Lays had een kaart geregeld met informatie, maar Croky had deze gesaboteerd. Gelukkig wisten we de speurtocht op te lossen en leerden dat het onbekende figuur de hoofdstroper uit 2017 was.

>>>Videopresentatie bekijken


Woensdag 16 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Zero uit 2015 was de grootste schurk die ooit bij OKids is geweest. Vandaag kwam hij terug om de kinderen in de weg te zitten! Hij kwam samen met de hoofdstroper, die vanaf vandaag besloot als vliegtuig door het leven te gaan. Gelukkig waren de kinderen niet bang voor ze en we zijn Zero samen te slim af geweest. Wel heeft Zero van ons gestolen!

>>>Videopresentatie bekijken


Zaterdag 19 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Het vliegtuig (stroper uit 2017) kwam terug en in aanraking met de mysterieuze Mosredna. Hierdoor werd hij super-slecht, wat eigenaardig was. Dit betekende dat het vliegtuig eigenlijk helemaal niet slecht was! Met zijn nieuwe visie maakte hij Tao (2018) en Makar (2022) weer normaal – en dus slecht – en ging de strijd aan met de kinderen! Opnieuw waren de kinderen het kwaad te snel af!

>>>Videopresentatie bekijken


Woensdag 23 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Zero kwam opnieuw langs en ontdekte dat hij en de kinderen een gemeenschappelijke tegenstander hadden, Professor Tempus! Hij maakte samen met de kinderen een plan en speelde later het handelspel met de kinderen. Hij beloofde terug te komen om de kinderen te helpen!
Op het eind van de dag een heel bijzondere “knutselactiviteit”.

>>>Videopresentatie bekijken


Zaterdag 26 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Professor Tempus kwam vandaag eindelijk langs, dus het was van groots belang om de Beker vóór hem te vinden. Zero hielp ons mee om Professor Tempus te verslaan, maar zou hij trouw aan ons blijven als Tempus verslagen is? Een ontknoping in het themaverhaal, want de Beker werd gevonden!

>>>Videopresentatie bekijken

Woensdag 30 augustus

>>>Meer foto’s bekijken

Hoewel Professor Tempus al verslagen was, was agent Croky nog altijd slecht. Het lukte niet om hem weer goed te krijgen met de Beker, hoe kon dat? Een laatste missie om Croky weer goed te krijgen. Deze woensdag was een extra lang programma, waarbij kinderen konden blijven eten en ’s avonds een speurtocht deden.

>>>Videopresentatie bekijken

Zaterdag 2 september (uitje Hellendoorn)

>>>Meer foto’s bekijken

Net zoals alle andere jaren, werden de zomerweken van OKids afgesloten met een uitstapje naar Avonturenpark Hellendoorn. Met 5 auto’s en 2 busjes gingen we die kant op en hadden een super avontuurlijke laatste OKids dag! Nu zit het er écht op!

Iedereen bedankt voor alle gezelligheid!

>>>Videopresentatie bekijken